23948sdkhjf

Lyckad installation av onlinesystem

Det rumänska pappersbruket Vrancart S A Adjud har installerat ett onlinesystem från SPM för vibrationsövervakning.

Vrancart S A är en av Rumäniens viktigaste producenter av wellpapp, kartong och mjukpapper. Företaget genomgår just nu en moderniseringsprocess. Då en stor del av detta arbete är inriktat på att öka produktiviteten i en kartongmaskin togs tidigare beslut om att investera i ett onlinesystem för vibrationsövervakning.


Efter lång och noggrann analys av marknaden föll valet på SPM:s onlinesystem Intellinova med vibrationsövervakningsenheter och accelerometrar av typen Duo Tech.


- Efter tolv år av tillståndskontroll med portabla instrument ser vi en stor fördel i att ha ett onlinesystem för tillståndskontroll som kan hjälpa oss att se kartongmaskinens dynamiska beteende i realtid och även att avgöra hur förändringar i tekniska parametrar påverkar detta. Allt detta kommer att hjälpa oss att ytterligare öka maskinens hastighet, och därmed även produktiviteten, säger Radu Alexe, specialist inom förebyggande underhåll på Vrancart S A.


Att pappersbruket valde SPM som leverantör beror på accelerometern DuoTech, där man räknar med att kunna dra nytta av fördelarna med både vibrations- och stötpulsteknik. Möjligheten att få längre förvarningstider har också spelat en viktig roll, förklarar Radu Alexe.


Vrancarts underhållschef George Buzdug är nöjd med investeringen:


- Den teknik vi har infört ger tidiga indikationer på lagerslitage. Det ger oss möjlighet att förebygga fel och vi kan schemalägga insatser när det finns en risk för försämrad funktion eller haveri.


Befintliga vibrationsgivare och kablage, som använts för ronderingsmätning med handhållet instrument, har integrerats i övervakningsenheterna. Onlinesystemet har också byggts ut till fler mätpunkter. Totalt omfattar systemet över tvåhundra mätpunkter på ledvalsar, växellådor, sugvalsar och pressvalsar.


Foto: Vrancart S.A. Adjud

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.297