23948sdkhjf

Malmberg får fortsatt förtroende

Ljusdal Vatten AB har gett Malmberg förtroendet att utföra fas 2 av renoveringen av avloppsreningsverket i Ljusdal.

För cirka ett år sedan fick Malmberg, i konkurrens med flera andra aktörer, uppdraget att genomföra fas 1 av renoveringen och ombyggnationen av Ljusdals Avloppsreningsverk. Nu får företaget fortsatt förtroende och ska utföra fas 2. Kontraktssumman för denna fas är cirka 56 miljoner kronor.


Hela projektet är en samverkansentreprenad där Malmberg är totalentreprenör. Det har inneburit att Malmberg i samverkan med Ljusdal rett ut alla förutsättningar och val av teknisk lösning för ombyggnationen. Malmberg har detaljprojekterat, upprättat alla bygghandlingar och tagit fram riktpris och tidplan. Och tillsammans med beställaren projekterat fram en lösning som beställaren vill ha och som Malmberg tror på.


Fas 2 är en genomförandefas och Malmberg ska utföra hela renoveringen enligt de handlingar som skapats i fas 1. Reningsverket planeras att vara färdigt om ett år.


Ljusdals avloppsreningsverk byggdes på 1960-talet och genomgår en stor förändring för att säkerställa att reningsverket klarar utsläppskraven, eliminera luktproblem i omgivningen och att förbättra arbetsmiljön. Verket dimensioneras för en belastning på 12 500 pe.


Malmberg är ett miljöteknikföretag med fokus på utförande av anläggningar för vattenrening, biogas, geoenergi och borrning. Huvudkontoret ligger i Åhus, nära Kristianstad. Företaget är familjeägt sedan 1866 och har 170 medarbetare som arbetar för en bättre miljö under devisen ”Ren energi. Rent vatten”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063