23948sdkhjf

AGAB övertar Tooler Verktyg

Helsingborgsbaserade AGAB Pressautomation har förvärvat inkråmet i Stockholmsföretaget Tooler Verktyg.

Tooler Verktyg bedriver försäljning och rådgivning kring fästelement. AGAB Pressautomation, som är ett helägt dotterbolag till Innomation, kommer att komplettera den befintliga tillverkningen med standard fästelement, samt rådgivning av dessa.


– Vi är mycket nöjda med att kunna införliva dessa standardprodukter med bland annat T-spårsbultar i vårt sortiment. Tooler Verktyg är en mycket välskött verksamhet som med 40 år visat upp en fin utveckling med många nöjda kunder. Genom förvärvet får vi tillgång till register med många bra kund- och leverantörskontakter, säger AGAB:s vd Anders Gleerup i ett pressmeddelande.


– Det är särskilt glädjande att Björn Leinervik, tidigare ägare, under en övergångstid kvarstår som backup för att överföra teknisk expertis till AGAB:s personal. Efter övergången kommer Björn Leinervik att ta ut en välförtjänt pension.


AGAB Pressautomation erbjuder allt från smörjsystem till magneter, rullister, coil-hanteringsutrustning, verktygspännare, verktygsväxlingsvagnar som kan hantera pressverktyg på upp till 120 ton, samt Dominosystem som betjänar flera pressar i en linje.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.877