23948sdkhjf

Stor fjärrvärmeläcka i Kiruna tätad

En stor läcka orsakade driftsstörningar i fjärrvärmeleveranserna i hela centrala Kiruna natten till onsdag. Läckan är nu tätad.

Det var strax efter klockan 21 på tisdagskvällen som kunder i centrala Kiruna blev av med värmen i sina radiatorer. Att det berodde på en läcka stod snabbt klart, men det tog ett par timmar att lokalisera läckan.


Kiruna kommun uppmanade allmänheten att höra av sig om de såg värmestrålning på marken. Kunderna uppmanades också att använda varmvattnet sparsamt. Eftersom det var riktigt kallt ute, minus 20 grader, ordnade kommunen uthämtning av elelement till de som behövde det.


Vid halvett-tiden på natten trodde sig Tekniska verken ha hittat läckan och två och en halv timme senare bekräftade man på kommunens hemsida att det var läckan man lokaliserat.


Arbetet med att begränsa omfattningen pågick hela natten. Man förvarnade om att driftstörningarna kan komma att pågå i ett par dygn.


Vid 7:30-tiden på onsdagsmorgonen rapporterade Tekniska verken att man lyckats svetsa igen hålet. Men eftersom mycket hetvatten har läckt ut under natten tar det tid att fylla på systemet igen. Kunderna uppmanas därför att vara fortsatt sparsamma med sitt varmvatten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063