23948sdkhjf

Volito Automation förvärvar HINDAB

Volito Automation tar över HINDAB, Hydraulik & Industriservice AB. Förvärvet är ett led i gruppens satsningar på en rikstäckande MRO-organisation.

– Volito Automation befinner sig i en stark tillväxtfas. Förvärvet av HINDAB är ett betydelsefullt tillskott i utvecklingen av vårt MRO-segment. HINDABs verksamheter håller mycket hög kvalitet och företaget har både långa och goda relationer till industrikunderna på det småländska höglandet, säger Thomas Larsson, vd för Volito Automation i ett pressmeddelande.


Volito Automation startar, förvärvar och utvecklar företag inom industriell automation. Gruppen är organiserad i två affärssegment: HydX och HydSupply. HydX är inriktat på OEM och erbjuder nyförsäljning, produkt- och teknikutveckling, samt konstruktion och tillverkning av hydrauliska lösningar. HydSupply är inriktat på MRO, med fokus på kontinuerlig service, löpande underhåll, reparationer och optimering.


HINDAB startades 1986 och har idag verksamheter i Nässjö, Tranås och Vetlanda. Företaget försörjer industri, lantbruk och skogsbruk med service och komponenter inom hydraulik, pneumatik, transmission och kullager.


– Vi ser stora och ömsesidiga möjligheter när vi förenar krafterna inom HydSupply och HINDAB. HINDAB stärker HydSupplys närvaro i Sveriges industritäta områden, och breddar vårt erbjudande, inte minst inom automationsområden vid sidan av hydrauliken, säger Thomas Larsson.


Tomas Fyhr, vd på HINDAB, är också nöjd med affären:


– Det är med stor stolthet vi kliver in i gruppen. Som del av Volito Automation kan vi gemensamt fortsätta förädlingen av vår verksamhet – i synnerhet inom hydraulik där vi nu förstärker såväl utbudet av komponenter som vår spetskompetens inom service och underhåll.


Foto: Thomas Larsson, vd för Volito Automation

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095