23948sdkhjf

Produktionshaveri på SSAB Special Steels

På grund av ett haveri i valsverket på SSAB Special Steels i Oxelösund beräknas produktionen kunna återstartas först en och en halv vecka senare än beräknat. 

Produktionen inom SSAB Special Steels i Oxelösund har haft det årliga planerade underhållsstoppet under fjärde kvartalet. I samband med att produktionen skulle återstartas inträffade ett produktionshaveri i valsverket.


- Vi vill inte gå ut mer i detalj vad som har hänt i detta tidiga skede. Vi vill få fram säkra uppgifter först, så att det inte blir spekulationer, säger Per Hillström, Head of Investor Relations, SSAB, till U&D.


Produktionshaveriet innebär ett produktions- och leveransbortfall om totalt cirka 25 000 ton, utöver det planerade underhållsstoppet.


- Det är betydande volymer som kommer att påverka resultatet både i fjärde kvartalet 2016 och första kvartalet 2017. Men det är inte jättemycket heller, för man ska minnas att vi under ett kvartal producerar runt 200 000 ton stål.


Själva underhållsarbetet har tidigare kostnadsberäknats till 130 miljoner kronor under det fjärde kvartalet, uppger Dagens Industri. Den summan innefattar inte kostnader för underabsorption och utebliven försäljning.


Företaget har nu kontaktat företaget som levererat motorerna som driver valsverket och ska tillsammans med dem felsöka.


- Det är jätteviktigt med en nära relation till underleverantörerna när sådant här inträffar, säger Per Hillström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062