23948sdkhjf

Geomatikk och Skanova fördjupar samarbete

Geomatikk och Skanova har tecknat ett avtal där Geomatikk fortsätter att leverera tjänster inom ledningsanvisning i fem år till. Därmed ska driftstörningar på grund av grävskador minska.

Varje år drabbas tusentals företag och privatpersoner i Sverige av störningar på ledningsnäten för till exempel el, telefoni- eller internettraffik. Kostnaden för att laga avgrävda och skadade ledningar uppgår varje år till stora belopp för Skanova.


– Vi är väldigt stolta över förtroendet vi har fått från Skanova. Samarbetet präglas av ett nära partnerskap där vi tillsammans strävar mot ett tydligt mål om att minska kostnaden för driftstörningar orsakade av grävskador samt att minska antalet drabbade slutkunder, säger Petter Holmberg, VD på Geomatikk, i ett pressmeddelande.


Geomatikk har hanterat ledningsanvisningar som berör Skanovas nät sedan 2012. Det innebär att Geomatikk markerar var i marken ledningar ligger i samband med grävarbeten. Varje år har Geomatikk behandlat cirka 140 000 förfrågningar om att få gräva vid Skanovas rikstäckande ledningsnät.


I det nya avtalet ska Geomatikk och Skanova sträva efter att säkerställa störningsfria kommunikationstjänster för Skanovas kunder och friktionsfria markarbeten för övriga intressenter såsom markägare och gräventreprenörer.


– Samarbetet med Skanova motsvarar en omfattande del av vår verksamhet. Det nya avtalet ger oss stabil grund för att fortsätta växa i riktning mot att ha alla Sveriges nätägare anslutna till vår tjänst, säger Petter Holmberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08