23948sdkhjf

Certex Svenska köper Klätterteknik

Certex Svenska AB köper Klätterteknik AB. Genom affären får Klätterteknik tillgång till Certex stora kundnätverk, expertis och mångåriga erfarenhet inom industriella applikationer.

Stockholmsbaserade Klätterteknik grundades 2010 av nuvarande VD:n Magnus Nordström. Bolaget har verksamhet över hela Sverige och erbjuder förutom helhetstjänster inom industriella reparbeten på hög höjd även produkter, installationstjänster och utbildning avseende fallskyddssystem.


Certex levererar helhetslösningar för tunga lyft i industrin. Bolagets produktportfölj omfattar stållinor, lyftredskap samt tjänster såsom installation, besiktningar och underhåll. Deras produkter och tillämpningar återfinns bland annat i kranar, hissar och industriella applikationer hos kunder i industrin, energisektorn, gruvnäringen, stålindustrin och sjöfarten.


De två företagen har sedan tidigare utvecklat ett allt närmare samarbete.


- Genom samarbetet har vi lärt känna varandra väl och också sett vilka fördelar en gemensam organisation, och ett samlat erbjudande, kan ha för marknaden. Vi ser många möjliga synergier, men framför allt produkt- och tjänsteerbjudanden som kompletterar varandra väl. För kunderna innebär det tillgång till en partner som har bredden och kompetensen att alltid hitta den helhetslösning som passar bäst. Vi är övertygade om att sammanslagningen kommer att bidra till nya utvecklingsmöjligheter, säger Magnus Nordström i ett pressmeddelande.


Stefan Jagelid, vd på Certext Svenska, fyller på:


- Potentialen för industriella reparbeten är stor och efterfrågan stabilt växande. Under de senaste åren har Klätterteknik etablerat sig som den ledande tjänsteleverantören för arbeten på hög höjd och i svåråtkomliga utrymmen med hjälp av rep. Denna expertis kombinerad med ett gediget erbjudande inom fallskyddsutrustning och installation utgör viktiga komplement till Certex expertis inom stållinor och lyftredskap för industrin. Tillsamman kan vi alltid erbjuda kunderna rätt lösning givet förutsättningarna.


Försäljningen av Klätterteknik beräknas vara genomfört i början av januari 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062