23948sdkhjf

Trådlösa givare höjer systemprestanda

Det svenska Celsicom-systemet från Nordtec Instrument utökas nu med de avancerade radiogivarna i 500-serien.
Upp till 100 stycken kan anslutas med en räckvidd på 700 meter (vid fri sikt). De finns i versioner med intern eller extern sensor för temperatur och fukt. De har 5 till 10 års batteritid, som varierar beroende på sändningsintervall och uteffekt. Givarna har unika serienummer och varianten med extern fukt- och temperatursensor kan kalibreras/justeras individuellt med hjälp av CelsiCalkonceptet.

De nya givarna innebär ett stort prestandasprång och flyttar fram gränserna avsevärt. Fler givare med större räckvidd innebär att fjärrövervakning av mätvärden blir möjlig i större och mer komplexa lokaler, byggnader och anläggningar.

Typiska applikationer för de renodlade temperaturgivarna i 500-serien är mätningar där hög noggrannhet krävs, som vid temperaturövervakning av bostäder, kontor, laboratorier, industrilokaler, kyl- och frysrum och mycket annat. De kombinerade fukt- och temperaturgivarna används bland annat vid mätningar i samband med kontroller av inneklimat och sanering av fuktskador.

Basstationen i systemet kan dessutom koppla upp sig mot mobilnätet om det inte finns något vanligt fast nätverk med internetuppkoppling på mätplatsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063