23948sdkhjf

API förvärvar Axxos

Danska API Maintenance Systems A/S har idag förvärvat samtliga aktier i Axxos Industrisystem AB. Bolagen förväntar sig att gemensamt skörda viktiga synergier i kampen om marknadsandelar inom IT-system för underhåll och driftsoptimering.

Axxos är en av Skandinaviens ledande leverantörer av system för produktionsuppföljning och förbättringar med över 300 kunder i 20 länder. Bolaget har sin största kundbas i Norden, medan API redan idag har huvuddelen av sin omsättning i utlandet.


API är en global spelare och kan med kontor i 10 länder bidra till att lyfta vår teknologi ut på världsmarknaden mycket snabbare än vad vi hade varit i stånd till själva, säger Claes Gunnarsson, VD vid Axxos i ett pressmeddelande.


API, som grundades av SKF, har i konkurrens med stora multinationella it-företag på 20 år skapat en stark position inom underhålls- och EAM-system (Enterprise Asset Management). På kundlistan finns en lång rad av de största varumärkena inom livsmedels-, läkemedels-, process- och tillverknings-industrin. Kunderna är fördelade i mer än 50 länder. Förvärvet av Axxos är ett led i API:s globala tillväxtstrategi och tillför det kraftfulla produktionsuppföljningssystemet Axxos OEE (Overall Equipment Effectiveness) samt Axxos Calibration till företagets produktportfölj.


Efter förvärvet kommer API att ha en tresiffrig miljonomsättning i SEK och ca 110 medarbetare, varav 50 i Skandinavien, fördelade på 15 kontor i 10 länder.


Axxos är efter förvärvet ett helägt dotterbolag till API och fortsätter att bedriva utveckling och försäljning av Axxos OEE och Axxos Calibration. Verksamheten kommer att fortätta sin utveckling under ledning av VD, Claes Gunnarsson.


En gemensam nämnare för båda företagens tjänster och teknik är att de stöder den globala supertrenden, Industri 4.0 och IoT (Internet of Things), där en ökande digitalisering av produktionsapparaten gör det möjligt att generera, analysera och kommunicera data i syfte att optimera den samlade effektiviteten.


Bild: Claes Gunnarsson, VD vid Axxos AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062