23948sdkhjf

Nya regler sänker kostnader

Reglerna kring trycksatta utrustningar kommer att få en rad förenklingar, rapporterar kollegan Processnet.se. Det är Arbetsmiljöverket som omarbetar flera föreskrifter vilket bedöms sänka kostnaden med totalt 440 MSEK för 80 000 företag.

Under året har Arbetsmiljöverket arbetat med att förenkla föreskrifterna för trycksatta anordningar. Enligt deras egna beräkningar kommer regelförenklingarna att spara svenska företag 440 MSEK per år.


För vissa företag kommer ändringarna till en början att medföra engångskostnader. Dessa beräknas enligt Processnet.se till totalt 192 MSEK och först därefter kommer kostnaderna att minska.


För raffinaderier, kemi-, pappers- och massaindustrin väntas besparingarna bli avsevärda. Varje panna kommer till exempel att belastas med en engångskostnad på 146 000 kronor, men därefter minskas de årliga kostnaderna med 166 000 kronor per år.


Bland förslagen från Arbetsmiljöverket finns krav på journal över livslängd på utrustningen, möjlighet till förlängt intervall mellan besiktningstillfällena samt att kraven på rutiner och dokumentation tas bort för anordningar som inte klassificerats som klass A och B.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063