23948sdkhjf

Ålö satsar på produktionsuppföljning

Maskintillverkaren Ålö AB gör i Umeå gör just nu mångmiljonsatsningar på ny robotteknik. I samband med det har man också valt att investera i ett produktionsuppföljningssystem.

Det är i samband med installationen av vad som kanske är Sveriges modernaste robotanläggning utanför bilindustrin som Ålö valt att investera i produktionsuppföljningssystemet Axxos OEE.


– Vi gör en omfattande uppgradering av produktionen. Att mäta, följa upp och förbättra produktionen i den nya utrustningen är viktigt för att vi ska kunna fortsätta att ligga i framkant på en konkurrensutsatt marknad. Axxos OEE kommer att hjälp oss att göra det på ett effektivt sätt, säger Joakim Lundin, Projektledare, Global Manufacturing Engineering, Ålö.


Produktionsuppföljningssystemet är inledningsvis uppkopplat mot 4 robotceller för svetsning, med 9 mätpunkter. I de fortsatta planerna ingår att följa upp fler områden i fabriken med hjälp av systemet.


Ålö AB är en av världens ledande leverantörer inom jordbruksmaskinindustrin. Med säljbolag i 7 länder, fabriker i 4 länder och kunder i mer än 50 länder står Ålö för 30 procent av världsmarknaden inom segmentet för traktorer med motorer kraftfullare än 50 hk. I dagsläget så finns ca 690 anställda i företaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064