23948sdkhjf

Flexibel mikronätslösning stöder förnybar energi

ABB har presenterat en modulbaserad och skalbar ”plug and play” mikronätslösning som svar på en allt större efterfrågan globalt på flexibel teknik för den växande marknaden för distribuerad elkraftgenerering.
Den kostnadseffektiva containerbaserade lösningen lämpar sig såväl för mogna marknader som tillväxtländer och främjar maximal användning av förnybara energikällor och minskat beroende av generatoraggregat för fossila bränslen.

ABB:s innovativa teknik med företagets PowerStore Battery, det specialkonstruerade styrsystemet Microgrid Plus samt molnbaserad fjärrservice erbjuder inte bara tillgång till el i avlägsna områden. Den är också en kostnadseffektiv lösning till samhällen och industrier för att säkra avbrottsfri kraft i samband med planerade och oplanerade strömavbrott i elnätet.

All utrustning som krävs för att driva mikronätet har integrerats i en container för snabbare, enklare och säkrare leverans och installation. Kunden kan välja att konfigurera mikronätet för integrering av el från sol-, vindkraft, dieselgeneratorer eller elnätet, beroende på applikation och lokala förhållanden.

ABB:s modulära mikronät är kompakt och finns i fyra grundvarianter i effektspannet 50 kW till 4 600 kW för att tillgodose varierande kundbehov. Funktioner inbyggda som standard inkluderar nätansluten och frånkopplad drift med sömlös övergång där emellan. Drift och underhåll sker via ett molnbaserat fjärrservicesystem. Lösningen är ännu ett exempel på ABB:s satsning på teknik för att driva energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.347