23948sdkhjf

Slitstark gummislang för låga och medelhöga tryck

Parker Hannifin har lanserat en ny PU-belagd gummislang med hög prestanda för applikationer med lågt och medelhögt tryck.
Till denna nya PU-belagda slang (serie 462PU, 692PU och 837PU-Plus), har använts en kombination av syntetgummi och polyuretan. Tack vare tillverkningsmetoden och fusioneringen av de två materialen har den här nya slangen blivit banbrytande vad gäller kvalitet och egenskaper.

De tekniska egenskaperna hos gummit, i kombination med polyuretan av premiumkvalitet i höljet, gör dessa slangar lämpliga för många olika användningsområden där hög flexibilitet, snäv böjradie, nötnings-, ozon-, väder- och saltvattenbeständighet är väsentliga faktorer. Parkers PU-belagda gummislangar har hög mekanisk hållfasthet, flexibilitet och bättre oljekompatibilitet (tack vare innerslangen), slagtålighet, extremt väder- och nötningståliga och extraordinära dämpningsegenskaper.

Den här slangen gör verkligen skillnad i applikationer med materialhantering, fjärrstyrning och gaffeltruckar, kranar, energiförsörjning, fordonstillverkning och robotar, formsprutning och formblåsning, verktygsmaskiner och entreprenadutrustning. PU-beläggningen ger också möjlighet att tillverka tvillingslang för ännu högre tryck än vanliga gummislangar. 462PU tillgodoser också behoven i större materialhanteringsapplikationer där höga arbetstryck och bra nötningsbeständighet är avgörande. 692PU rekommenderas för alla materialhanteringsapplikationer. 692PU har visat sig klara fler än 25 000 cykler vid fältprovning av nötningsbeständigheten, upp och ner i ett lyftstativ (5 gånger bättre än standardgummi). Slangarna 462PU och 692PU uppfyller också kraven för brythjulsapplikationer med tvillingslang. 837PU-Plus är å andra sidan en lågtrycksslang med så kallad Push-Lok och är lämplig för kylkretsar och tryckluft i slangvindor, energiförsörjning till robotar, fordonstillverkning, verktygsmaskiner och formsprutning och PET-blåsningsmaskiner. Slangen är i alla dessa applikationer exponerade för konstant friktion. 837PU-Plus finns i fem olika färger och är därför särskilt lämplig för multiledningsenheter för flera olika färgkodade till- och frånledningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063