23948sdkhjf

Nytt koncept för smörjautomation

SKF introducerar en elektriskt driven smörjenhet på den svenska marknaden. Med den blir det möjligt att sektionsuppdela och övervaka automatiska smörjsystem i större anläggningar och maskiner.

Enheten Lincoln EDL1 lämpar sig för till exempel sågverk, bryggerier, cementindustri och annan tung industri. Den kan även användas i många andra industriella tillämpningar som har behov av ett sektionsuppdelat smörjsystem med övervakning.


Enheten är utvecklad för krävande miljöer, även i utomhustillämpningar med växlande temperaturer. Genom att dela upp större system i individuellt styrda och övervakade sektioner får man en exakt smörjning och övervakning för respektive sektion samtidigt som lösningen blir kostnadseffektiv. EDL1 har en integrerat styrenhet för både impuls- och tidsstyrd smörjning och kan också registrera uteblivna smörjningar.


Doserings- och tryckstegringspumpen kan öka ingångstrycket upp till 280 bar. Möjligheten att kombinera EDL1 med befintliga pumpar och fördelare gör den också till en ekonomiskt fördelaktig smörjlösning.


- Utvecklingen av våra automatiska smörjsystem till industrin syftar till att hålla produktionen igång hos våra kunder och samtidigt hjälpa till att sänka kostnaderna. EDL1 och den innovativa sektionsbaserade lösning den möjliggör innebär att vi kan ta smörjautomation till nästa nivå med en kostnadseffektiv, exakt och väl övervakad automatiseringslösning även för stora anläggningar, säger Janne Westerlund försäljningschef smörjsystem på SKF i Sverige.


EDL1 kommer att premiärvisas i samband med Trä & Teknikmässan i Göteborg den 6-9 september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062