23948sdkhjf

ABB i prestigefull styrkommitté

ABB har valts in i styrkommittén för Industrial Internet Consortium (IIC).

IIC, såväl som plattformen ”Industry 4.0”, är globala initiativ som bidrar med viktiga delar till ABB:s koncept Internet of Things, Services and People (IoTSP) och som bedöms bana väg för ett paradigmskifte i många industrier. ABB har varit engagerat i båda satsningarna från ett tidigt stadium och anslöt sig till IIC i december 2014.


Eric Harper, en erfaren forskare specialiserad på mjukvaruarkitektur och hållbara teknologier vid ABB:s Corporate Research Center i USA, kommer att representera ABB i IIC:s styrkommitté. IIC är ett globalt icke-vinstdrivande konsortium av företag, vars syfte är att accelerera tillväxten av industriellt internet genom att identifiera och främja bästa arbetssätt och globala standarder.


- Vi är hedrade och ser det som privilegium att Eric har valts in av sina kollegor i styrkommittén för IIC som en representant för industrin, säger Bazmi Husain, teknisk direktör för ABB.

- Uppkopplade fabriker, smarta produkter och tjänster parat med talangfulla människor driver på en fjärde industriell revolution som erbjuder möjligheter till kostnads- och energibesparingar, fabrikseffektivisering och ökat socialt värde. Som ett banbrytande teknikledande företag har ABB legat i framkant av denna utveckling med vårt koncept Things, Services and People (IoTSP). IIC omsätter denna vision i praktiken genom att driva innovation och etablera globala standarder. Erik har bidragit väsentligt till IoTSP, inklusive skickligt ledarskap runt uppbyggnaden av ekosystem för kunder som stödjer samverkan och interoperabilitet, fortsätter Bazmi Husain.


Styrkommittén för IIC har till uppgift att bland annat definiera de övergripande prioriteringarna för konsortiet, fastställa dess direktiv, ha kontroll på ekonomin, godkänna alla testmiljöer, definiera och leda konsortiets Policy and Procedures samt andra uppgifter efter behov. Kommittén består av fyra permanenta stolar för grundare och Executive Director Dr. Richard Soley, fem bidragande medlemmar plus fyra ytterligare representanter, vilka väljs varje år från stora industrimedlemmar, mindre företag, akademin eller ideella organisationer.

- Vi ser fram emot att ha ABB och Eric Harper som ledamot av styrkommittén för deras unika perspektiv och kunskaper som ett ledande globalt teknikföretag”, säger Dr. Richard Soley, Executive Director, Industrial Internet Consortium.

- ABB kommer hjälpa oss att driva på en ökad användning av industriellt internet hos kunder inom energisektorn, industrin, transporter och infrastruktur. Företaget främjar IoTSP genom att hjälpa kunder att utveckla sin befintliga teknik och samtidigt säkerställa säkerhet, tillförlitlighet, cybersäkerhet och dataintegritet.


Om Industrial Internet Consortium
Industrial Internet Consortium (IIC) är en öppen medlemsorganisation med runt 250 medlemmar från 30 länder, bildat för att accelerera utvecklingen, införandet och användningen av internetuppkopplad maskinutrustning, intelligenta analysverktyg och utveckling av medarbetare. Konsortiet, som grundades av AT&T, Cisco, General Electric, IBM och Intel i mars 2014, katalyserar och samordnar de teknologiska prioriteringarna för att öka tillämpningen av industriellt internet. Konsortiets styrorgan är the Object Management Group (OMG). För mer information, besök www.iiconsortium.org.


Bild: Eric Harper som nu ska representera ABB i styrkommittén för IIC.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062