23948sdkhjf

Välkomna tillbaka!

Så var då sommaren till ända. Eller rättare sagt, sommaruppehållet. Själva årstiden har när dessa rader skrivs åtminstone någon veckors livslängd kvar. Förhoppningsvis med varmt och bra väder, men det är väl inget man kan vara säker på….

Hur som helst, i dagarna kommer höstsäsongens första utgåva av Underhåll & Driftsäkerhet. Den innehåller en hel del intressant läsning, inte minst från våra ständigt medverkande krönikörer. Från och med nu finns dessa att läsa också här på UochD.se. Jag rekommenderar starkt läsning av båda, som den här gången har karaktären av rekommendationer, eller i vart fall tips som kan visa sig vara värdefulla att följa.

Temat är UH-system/beslutstöd och här bjuder vi på artiklar om två forsknings- och utvecklingsprojekt som inom en inte alltför avlägsen framtid kan innebära att vi får se system för mer eller mindre automatiserat beslutstöd. Vidare bjuder vi på en interjvu med ett startupföretag som föresatt sig att effektivisera och säkra informationshantering, något som i bästa fall gör att man kan fatta beslut baserade på fakta snabbare.

Så med dessa ”lästips” vill jag önska er välkomna tillbaka U & D efter uppehållet, till en höst som jag hoppas ska bli spännande och där vi ska ta upp alla aspekter av underhåll. Inte minst de möjligheter att utveckla och effektivisera underhåll som vi kan vänta oss från områdena som vi idag kallar Industri 4.0, Internet of Things och Smart Maintenance med mera. ”Buzz words” idag, men troligen helt självklara beståndsdelar av underhåll i en ganska nära framtid.

Peter Olofsson



Har du inte Underhåll & Driftsäkerhet redan, beställ din prenumeration här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079