23948sdkhjf

Hydroscand får CE-märka

Hydroscand Special Hoses i Motala har certifierats av DNV GL och är nu godkända att CE-märka enligt PED.
Företaget har av DNV GL certifierats gentemot PED 97/23/EC med fullständig kvalitetssäkring enligt Modul H. Det innebär att de själva får utföra CE-märkning på metallslang, metallkompensatorer, PTFE-slang och kompositslang.

PED står för Pressure Equipment Directive, ett EU-direktiv för tryckbärande anordningar som exempelvis rör- och slangledningar. Hydroscand Special Hoses är specialiserade på att montera kopplingar och komponenter på specialslangar som Spir Star-slang, metallslang och kompositslang samt tillverkning av metallkompensatorer.

För att uppfylla kraven på CE-certifiering har hela tillverkningsprocessen inom Hydroscand Special Hoses kvalitetsäkrats. Bland annat har det ställts krav på full spårbarhet på allt material som används i slangtillverkningen och att tillverkningsprocessen kontrollerats löpande.

– För Hydroscand innebär certifieringen ökade affärsmöjligheter inom bland annat energisektorn samt processindustrin, säger Johan Thyni, platschef på Hydroscand Special Hoses i Motala.

Hydroscand är ett familjeföretag som grundades 1969 i Stockholm. Sedan dess har företaget expanderat och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Idag har Hydroscand närmare 60 butiker i Sverige och finns representerade i ytterligare 18 länder i Europa, Asien och Afrika.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063