23948sdkhjf

Växelriktare för mer solel

ABB presenterar en ny central växelriktare som ökar möjlig anslutningseffekt med 40 procent.

Växelriktare PVS980 gör att så mycket som 40 procent högre solcellseffekt kan anslutas till en växelrktare, vilket dramatiskt förändrar ekonomin och lönsamheten för solkraftverk. Tack var den ökade effekttätheten kan operatören få ut samma effekt med 30 procent färre växelriktare än tidigare. Växelriktare omvandlar likström (DC) som genereras i solpaneler till växelström (AC) för elnätet och är en nödvändig komponent i alla solkraftverk.


Den höga effekten i 1500 VDC växelriktare PVS980 klarar att omvandla mer likström från solcellspanelerna genom en växelriktare, vilket minskar antalet växelriktare och därmed också kostnaderna under anläggningens totala livslängd. Centrala växelriktare används för applikationer som stora solkraftsparker eller större solcellsanläggningar på industritak och andra fastigheter. PVS980 presenterades första gången på mässan Intersolar förra året och nu levereras produkten kommersiellt. Intresset är stort från många kunder och ett antal pilotprojekt är på plats.


En annan fördel med växelriktaren är att den är byggd för sömlös integrering i smarta elnät och bidrar på så sätt effektivt till en mer fossilfri elkonsumtion.


Växelriktaren har ett självförsörjande kylningssystem och behöver därmed ingen vätskepåfyllnad och har heller inga pumpar eller ventiler som kräver service. Med fjärrstyrning som tillval får operatören dessutom tillgång till löpande driftdata som gör planeringen av underhåll mer effektiv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079