23948sdkhjf

Koll på tryckluftförbrukning

Den nya flödesmätaren AF1 från Aventics har full kontroll på luftförbrukningen och optimerar effektiviteten.
Flödesmätaren jämför de faktiska värdena i en anläggning med inställda process­värden, vilket gör att flödet kontrolleras med största precision. Mätningarna bidrar också till att upptäcka större läckage och slitage i anläggningen som leder till ökad luftförbruk­ning. Flödesmätaren rapporterar ökad luftförbrukning till styrenheten via en larmsignal. Energiförluster undviks och resulterar i en sänkt totalkostnad.

AF1 kan används som en fristående enhet eller i kombination med luftberedningsenheter från serie AS. Den har två PNP­-utgångar samt en analog utgång, 0­10V eller 4­20 mA. Användaren kan ställa in brytpunkter för de två utgångarna på basis av flödeshastigheten, luftkonsumtion, eller tryck. Den analoga utgången anger värdet på flödeshastigheten. AF1 levereras i två flödesområden, 150­2.000 l/min eller 250­5.000 l/min.

Samtliga mätbara variabler visas på en bakgrundsbelyst display och operatören kan själv välja måttenhet med hjälp av de internationella SI­-enheterna.

Utifrån val av monteringssats kan AF1 monteras som en fristående enhet eller integreras i alla förekommande storlekar av Aventics luftbehandlingsenheter (serie AS). AF1 flödesmätare registrerar flödet och tryckluftsförbrukningen i ett och samma system, vilket bidrar till full kontroll på förbrukningen och därmed optimerad energieffektivitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064