23948sdkhjf

Flygmotortillverkare följer upp produktionen

GKN Aerospace i Trollhättan har tecknat ett avtal med Axxos Industrisystem AB om införande av produktionsuppföljningssystemet Axxos OEE. I första steget omfattas uppkoppling av drygt 100 maskiner till Axxos OEE.

GKN Aerospace kommer att följa upp och visualisera produktionsläget i realtid på TV-skärmar. I affären ingår också det interaktiva verktyget Axxos Analyze som på några få sekunder genererar beslutsunderlag baserad på insamlad produktionsdata. Produktionsuppföljningssystemet kommer också att integreras med SAP för orderuppföljning.


Bakgrund till affären är ett behov av att öka maskinutnyttjandet och effektiviteten i fabriken.


-Vi vill skaffa oss en klar bild av var vi har våra flaskhalsar och se till att vi har stabila och driftsäkra processer i fabriken, förklarar Tomas Lindsta, Manager Operations Production, GKN Aerospace Trollhättan.


- Vi vill skapa långa och ostörda block av produktionen och gärna köra mycket obemannat så vi kan använda personalen till andra värdeskapande uppgifter samt få ner vår timkostnad. Axxos system blir ett viktigt verktyg i arbetet med att kunna komma dit, fortsätter Tomas Lindsta.


GKN Aerospace jämförde tre system och körde en pilot med två av dem i fabriken i Trollhättan.


- Vi märkte snabbt att Axxos OEE kunde anpassas och skräddarsys för användarna. Systemet har ett bra gränssnitt som kunde ställas in så det blev lättanvänt för operatörerna. Samtidigt är det enkelt att få fram de beslutsunderlag som efterfrågas av förbättringskoordinatorer och ledare för daglig styrning. Av de system vi tittat på så tyckte vi Axxos OEE var klart bäst och det räckte med en kort pilot för att komma till beslut, avslutar Tomas Lindsta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094