23948sdkhjf

Gör telefonen till mätinstrument

Nordtec Instrument AB utökar nu sitt utbud av digitala mätlösningar med den nya serien SmartProbes från Testo AG.
Dessa givare i kompaktformat används tillsammans med en smartphone eller surfplatta och kan transporteras i en praktisk väska. De lämpar sig för alla viktiga temperatur-, fukt-, tryck- och luftflödesmätningar.

Serien SmartProbes består av åtta kompakta givare som kan anslutas till en smartphone eller surfplatta via Bluetooth. Det behövs också en app som laddas ner kostnadsfritt. Trots det lilla formatet är givarna försedda med marknadsledande professionell mätteknik och lämpar sig för alla viktiga temperatur-, fukt-, tryck- och luftflödesmätningar.

Den centrala delen i konceptet är den mångsidiga appen som installeras i antingen iOS- eller Android-enheter och ger användaren många praktiska funktioner. Den har stor och tydlig mätvärdesvisning och kan visa mätdata i diagram- eller tabellform. Dessutom kan mätresultaten skickas som PDF-rapporter eller Excel-filer.

Flera applikationsspecifika mätmenyer gör arbetet ännu effektivare. Det finns till exempel menyer för tryckfallsprovning i värmeapplikationer och för enkel inställning av tvärsnittsarean i luftdon/kanaler i samband med luftflödesmätningar. Det finns också en meny för beräkning av olika parametrar som överhettning eller underkylning i kyl- eller värmepumpssystem. Appen är enkel och intuitiv att använda och kan visa värden från upp till sex givare samtidigt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063