23948sdkhjf

Satsar på 5S och operatörstillsyn

Betongprodukttillverkaren St Eriks AB har höga ambitioner i sitt förbättringsprogram och har vid betongfabriken i Uppsala därför beslutat införa 5S och operatörstillsyn.

5S är ett system för ordning och renlighet som införs i fem steg enligt en metodik som från början utvecklades i Japan. Operatörstillsyn innebär att operatörer på ett genomtänkt sätt involveras mer i driftsäkerhetsarbetet.


-Genom att införa 5S och operatörstillsyn säkerställer vi en hög renlighetsnivå, att var sak är på rätt plats och att allt fungerar som tänkt. Detta kommer att förbättra såväl säkerhetsnivå som driftsäkerheten. Dessutom tror vi att trivsel och motivation kommer att öka eftersom all personal kommer att involveras i förbättringsarbetet, säger Peter Strömberg, fabrikschef vid St Eriks i Uppsala.


5S kommer att införas stegvis i alla avsnitt av fabriken. När ett avsnitt är klart med 5S går man vidare och inför operatörstillsyn vid samma avsnitt.


Som partner i arbetet har man valt WCM Consulting AB som kommer att hjälpa till med utbildning, planering och införande av arbetssätten vid det första avsnittet. Sedan är planen att St Eriks själva ska driva arbetet i de andra avsnitten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.345