23948sdkhjf

Rekord för säkerhetsutbildning

SSG Entre har blivit en standard för svensk industri. Under 2015 kommer den webbaserade säkerhetsutbildningen att slå nya rekord när det gäller antalet nyanslutna anläggningar.

– Vi är för närvarande uppe i 22 st och vi hoppas ha anslutit 25 nya anläggningar när året är slut. Bland dessa återfinns ett antal tunga Volvo-verkstäder, Göteborgs Energi, Stockholm Vatten och ett flertal nya livsmedelsindustrier, däribland Göteborgs Kex och Findus, säger Jan Karlsson, säljare av SSG Entre.


Lena Wiig, tjänsteägare på SSG, tillägger:


– Fler än någonsin har också genomgått utbildningen under hösten, mycket tack vare våra nya kunder, men också som en följd av stopp och om- och nybyggnationer på bland andra Metsä Board Husum och Södra Cells bruk.


SSG Entre är en av Sveriges ledande säkerhetsutbildningar för entreprenörer inom industrin. Hittills har SSG Entre närmare 200 kravställande företag över hela landet, samtidigt som närmare 200 000 entreprenörer genomgått utbildningen.


– De kravställande företagen finns idag inom tretton olika branscher, där energibranschen vuxit mest på slutet och VA-sektorn utgör en helt ny bransch. Andra stora branscher är skogsindustrin, gruvnäringen med LKAB, verkstadsindustrin med Volvo och Scania samt läkemedelsindustrin med bland andra AstraZeneca och Pfizer, säger Lena Wiig.


Utbildningen gäller i tre år innan den behöver förnyas.


– Många väljer att förnya sin utbildning. Det är nästan 65 % av entreprenörer som hittills över tid har förnyat sina säkerhetsutbildningar, säger Lena Wiig.


SSG Entre är en utbildning för entreprenörer inom processindustrin, med fokus på gemensamma och relevanta kunskaper inom hälsa, säkerhet och miljö. Målet med utbildningen är att säkerställa att entreprenörer har god och i industrin väl förankrad kunskap om risker inom hälsa, säkerhet och miljö. Den webbaserade utbildningen görs på entreprenörens egen tid – allt som behövs är en dator med internetuppkoppling.


– Som tillägg till den gemensamma säkerhetsutbildningen finns möjlighet för industrin att komplettera med en lokal webbutbildning. Dessa finns tillgängliga för samtliga entreprenörer och administreras av SSG. En nyhet är också att industrin numera kan välja att göra lokal anläggningsinformation tillgänglig även via vår app SSG Mobile, säger Lena Wiig.


Stor kraft och vikt läggs hela tiden från SSGs sida för att vidareutveckla utbildningen.


– Vi uppgraderar kontinuerligt vår plattform och gör utbildningen möjlig på flera enheter, nu senast bland annat på Ipad. Vi har översatt utbildningen till ett språk till, det senaste som tillkommit är tjeckiska, vid sidan av svenska, engelska, tyska, polska, finska, norska och italienska, säger Lena Wiig.


SSG Entres framgång i Sverige kan helt förklaras med att utbildningen numera är en standard.


– SSG Entre bidrar till att minska entreprenörers överrepresentation inom olycksstatistiken. Utbildningens styrka är att den verkligen används ute på anläggningarna, som en följd av dess lättillgänglighet och dess tidsmässiga och ekonomiska fördelar, avslutar Lena Wiig.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078