23948sdkhjf

BillerudKorsnäs-uppdrag till Pöyry

Pöyry har vunnit två projekteringsuppdrag för BillerudKorsnäs.

Det ena uppdraget omfattar förprojektering av en ny kartongmaskin vid bruket i Gruvön. Det andra gäller en flytt av en befintlig pappersmaskin för glättat papper från Tervasaari i Finland till Skärblacka bruk utanför Norrköping.


Efterfrågan på kartong ökar globalt och BillerudKorsnäs undersöker nu möjligheten för installation av en ny kartongmaskin i Gruvön. Maskinen skulle bli en av de mest kostnadseffektiva i världen med en kapacitet på cirka 500 000 ton/år av vätskekartong, kartong, matkartong samt vit kraftliner. Pöyry har tilldelats uppdraget att leverera ett förprojekt.


Samtidigt undersöker BillerudKorsnäs möjligheten att växa inom vissa papperssegment. Förprojektet omfattar en eventuell flytt av pappersmaskinen i det ointegrerade bruket i finska Tervasaari till det integrerade pappersbruket i Skärblacka. Förprojektet kommer även att utreda möjligheten till ytterligare ytbehandlingskapacitet i Skärblacka. Om dessa investeringar genomförs kommer Skärblackas ställning som en av världens mest effektiva produktionsenheter för vitt glättat papper att stärkas och samtidigt öppna för nya möjliga affärer inom medicinskt papper, matförpackningar och "release liners". Pöyrys uppdrag omfattar förprojektering av flytten av pappersmaskinen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062