23948sdkhjf

Övervakar linbana online

Den österrikiska skidanläggningen Mayrhofner Bergbahnen AG har valt SPM Instrument som leverantör av utrustning för tillståndskontroll på en ny linbana, 3S Penkenbahn, som tas i drift i december.

Det stora skidområdet på berget Penken är ett av de största och mest mångsidiga i Österrike. Här finns bland annat pisten "Harakiri”, Österrikes brantaste skidbacke med en lutning på som mest 78 %. Den nya linbanan 3S*) Penkenbahn är snabbare, bekvämare och mer effektiv än sin föregångare och ökar transportkapaciteten från 2000 till 3840 passagerare per timme.


Liftstationens växellåda och vändhjul kommer att övervakas med onlinesystemet Intellinova och den nyligen lanserade accelerometern DuoTech, som kombinerar vibrations- och stötpulsmätning med hjälp av mätmetoderna HD Enveloping och SPM HD. Dessa mätmetoder levererar exceptionellt långa förvarningstider för försämrad maskinkondition. HD (High Definition) mätteknologierna kan användas vid extremt låga varvtal, från 0,1 varv per minut och upp till 40 000 varv per minut, vilket möjliggör tillståndskontroll på fler typer av maskiner än tidigare.


*) 3S = Ett system med två bärkablar och en drivkabel, med avtagbara gondoler i en kontinuerlig slinga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046