23948sdkhjf

Biogasanläggning sänker underhållskostnader

När Jönköping Energi Biogas skulle byta foder på två skruvtransportörer föll valet på en produkt från teknikföretaget Christian Berner.

De nya fodren är av konstruktionsplasten Robalon, ett bra glid- och slitmaterial baserat på ultrahögmolekylär polyeten med hög slitstyrka och låg friktion. Leveransen omfattar 50 stycken enmeterslängder.


Fodret används i skruvtransportörer som matar in matavfall för tillverkning av slurry. Vid tillverkning av slurryn transporteras materialet framåt i processen med hjälp av arkimedesskruvar. För att inte skruvarna ska slita på tråget fodrar man det med en glidyta av plast. Plastens låga friktion innebär också en energibesparing.


– Robalonfoder klarar Jönköping Energis höga krav avseende enkel montering, lång livslängd och problemfri drift, vilket vi är nöjda med att kunna leverera. Det leder till större säkerhet och minskade underhållskostnader, säger Peter Sundström, teknisk säljare på Christian Berner.


– Specifikationen på konstruktionsplasten och att fodret var varmformat var avgörande vid val av leverantör. Vi är mycket nöjda och har därför beställt en ny leverans med installation i november, säger Gunnar Holmstedt, affärsområdeschef på Jönköping Energi Biogas AB.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109