23948sdkhjf

Ny licensmodell för IBM Maximo

Enfos affärsområde för Service and Asset Management, Enfo Framsteg, har tillsammans med IBM tagit fram en på marknaden helt ny licenseringsmodell för IBM Maximo och Service & Asset Managementsystem.

Bakgrunden ligger i frågan om varför företag använder sig av ett Service & Asset managementsystem, det vill säga vilket syfte det har. Enligt Enfos mångåriga erfarenhet så har systemet två syften. Dels att tillhandahålla högkvalitativ data och därmed underhålla förtagets olika ”assets” effektivt, dels att säkert säkerställa teknisk tillgänglighet och säkerhet i produktionen.


För att optimalt kunna matcha behovet av rätt lösningstillgång för företagens samtliga funktioner har Enfo utarbetat en licensmodell tillsammans med IBM som säkerställer att inte licensmodellen förhindrar ett effektivt arbete. Modellen bygger på att licenseringen inte styrs av användarmodell såsom fullanvändare, begränsad användare och expressanvändare, utan istället styrs av antal ”assets” i systemet, det vill säga de faktiska behoven för företagens ”assets”.


Den nya licensmodellen tillser att alla användare och funktioner har tillgång till planering och beredning samt att alla på fältet har en mobil lösning. Licensmodellen ger således tillgång till hela Maximos bas, Maximo Scheduler samt Maximo Anywhere för alla som behöver det, och det till obegränsat antal användare. Genom den nya licenseringen tillgängliggörs Maximo-lösningen på ett helt nytt sätt. Rätt tillgång för rätt roll är enligt Enfo A och O. Modellen är applicerbar för såväl befintliga Maximokunder som äger licenser idag, som nya blivande kunder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062