23948sdkhjf

Förstudie om Framtidens Underhållstekniker

FUN är en förstudie som fokuserar på hur framtidens service- och underhållsarbete kan organiseras och utföras. Det finns en stor potential i att effektivisera underhåll inom processindustrin.

Tillståndsbaserad och proaktiv hantering av underhåll ökar och därför kommer man inom FUN-projektet, som SICS Swedish ICT står bakom, att studera attityden bland teknikerna till nya typer av system och också förstå vilken typ av kompetens som kommer behövas framöver.


Förstudien ska leda till ett tydligt besluts- och planeringsunderlag för framtida projekt. Det ska också leda till direkt kompetensutveckling och kunskapsspridning hos deltagande företag och bättre nationell samordning inom området. Processindustrin behöver mer kunskap om hur man anpassar sig till de nya förutsättningarna för underhållstekniker samt hur man bäst nyttjar aktuell utveckling för att öka sin effektivitet, säkerhet och produktionskvalitet.


Förstudien startade den 1 oktober och vi kommer under hösten även delta på ABB-dagarna tillsammans med ABB Service för att prata om hur underhåll kan göras resurseffektivt genom att utnyttja tillståndsdata och teknisk expertis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094