23948sdkhjf

Nytt stetoskop i UH-arbetet hos Stora Enso Fors

Att lyssna på maskinljud för att identifiera potentiella problem är vanligt i många industrier och på pappersbruket Stora Enso Fors i södra Dalarna har man länge varit flitiga användare av stetoskop.

Frekvent användning i den tuffa miljön i pappersbruket, med hög värme och fuktighet, medför att höga krav ställs på stetoskopens hållbarhet. I samband med utvecklingen av ELS14, en ny generation av SPM Instruments elektroniska stetoskop, deltog underhållsavdelningen på Stora Enso Fors i fälttester av prototyper och har därmed kunnat bidra med värdefulla synpunkter och förslag som resulterat i den funktionalitet och prestanda som det nyligen lanserade ELS14 erbjuder.


Mats Dickfors, FU-inspektör på Stora Enso Fors, säger:


- Det vi såg som ett stort plus med stetoskopet var att det är smidigt, lättmanövrerat och skönt att ha i handen, samt möjligheten till inspelning av ljud. Även filtreringen av ljud på ett snabbt och enkelt sätt är en stor fördel. Att man också kan använda instrumentet med Bluetooth*), och därmed slippa kabel mellan instrument och hörlurar, ger en högre säkerhet när man lyssnar på roterande maskiner. Instrumentet är snyggt, pålitligt och av hög kvalitet.


ELS14 lanserades i april och underhållsavdelningen på Stora Enso Fors har nu sju nya stetoskop till sitt förfogande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078