23948sdkhjf

Stor turbinorder till Siemens

Siemens Industrial Turbomachinery AB med bas i Finspång har skrivit kontrakt på 18 gasturbiner för leverans till Thailand. I avtalet ingår även assistans vid driftsättning och ett långsiktigt åtagande för service och underhåll.

Sex av gasturbinerna har en effekt på 53 megawatt (MW), resterande tolv enheter har en effekt på 50,5 MW. Turbinerna, av typen SGT-800 ska installeras i nio naturgasdrivna kombicykelkraftverk med en total kapacitet på 1100 MW.


Kund är TEC Project Services Corporation (TPS), ett dotterbolag till det japanska Toyo Engineering Corporation (TEC). TPS bygger industriella kraftverk åt det thailändska företaget Gulf. Gulf MP ägs gemensamt av Thai Gulf Energy Development Co., Ltd. och japanska Mitsui & Co.


Genom det statliga Small Power Producer Program stödjer Thailand distribuerade (decentraliserade) kraftanläggningar med syftet att säkra kraftproduktionen för industrin och göra Thailand mer attraktivt för utländska investerare. De nio kraftverken, med två SGT-800 var, uppförs vid fem olika industriområden.


— Framgångarna inom det thailändska Small Power Producer Program är en viktig del i vår satsning på att öka vår marknadsandel i Asien och kring Stilla havet. Kunder och anläggningspartners över hela Asien inser vikten av decentraliserad kraftproduktion som är flexibel, effektiv och uppfyller rådande miljökrav. SGT-800 har bäst prestanda inom sitt effektområde och klarar genom sin speciella låg-NOx-teknologi utsläppskrav inom ett brett lastområde, säger Hans Holmström, vd på Siemens Industrial Turbomachinery AB.


Thailand är en av de största marknaderna för gasturbinen SGT-800 med 70 enheter sålda till dags dato. Tjugo av dessa har redan gått i kommersiell drift.


Fram till juni 2015 har Siemens sålt 270 gasturbiner av modell SGT-800 och flottan har ackumulerat över tre miljoner drifttimmar. Den nya 53-MW-versionen bygger vidare på samma beprövade och pålitliga design som 50,5-MW-versionen men med några mindre förbättringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.07