23948sdkhjf

Många fördelar med planerad service

Med proaktiv planering av service kan ägare av entreprenadmaskiner öka deras tillgänglighet och lönsamhet.

Lösningen presenterats av maskinleverantören Swecon och den är enkel: med hjälp av telematiksystemet CareTrack kommer man att boka in och planera service när det bäst passar både kunden och serviceteknikern.


Behovet av service kan ibland komma plötsligt, hur planerad man än är som maskinägare. Och då kan det vara svårt att snabbt hitta en lämplig tidpunkt. Nu vänder Swecon på ordningen med hjälp av CareTrack som finns på Volvos nyare maskiner.


– Med CareTrack kan vi några veckor i förväg se vilka maskiner som behöver service. Vi kontaktar maskinägaren och kommer överens om när och var. Samtidigt diskuterar vi eventuella felkoder som ska undersökas och kampanjer som gäller för den aktuella maskinen, säger Andreas Vlachos, chef för Swecons servicesupport.


Det enda kunden behöver göra är att godkänna att Swecon aktiverar maskinens CareTrack, vilket är kostnadsfritt. Därefter kan kunden släppa bevakningen av maskinen när det gäller service.


– Kunden tjänar förstås på att maskinen får service när det behövs, utan att lägga ner någon tid på det. För oss betyder det att vi kan planera serviceteknikernas tid bättre och ge bättre service. Fördelarna blir extra tydliga kring storhelger och under semesterperioden, säger Andreas Vlachos.


Swecon började med proaktiv serviceplanering i början av året. Försöket slog väl ut och från och med maj arbetar alla anläggningar enligt denna metod. Det betyder att det på varje anläggning finns en person som bevakar kundernas CareTrack och drar igång planeringen för service i god tid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063