23948sdkhjf

Samarbete kring Internet of Things inom underhåll

På API PRO användarförenings vårmöte premiärvisade Sigma och API PRO en gemensam helhetslösning kring det som i allmänt tal kallas Internet of Things och prediktivt underhåll.

Framtidens underhåll handlar om att fler sensorer och datakällor är uppkopplade. Med hjälp av prediktiv analys kan eventuella störningar förutses i anläggningen innan de inträffar. Sigma har redan etablerat sig som en ledande leverantör inom området med både sensorteknik och programvara för datainsamling och prediktiv analys. Med den nu färdiga integrationen mellan Sigmas lösningar och API PRO underhållssystem kan användare på ett enkelt sätt styra det förebyggande underhållet utifrån hur maskinerna förväntas fungera i morgon och inte bara efter en viss periodicitet eller ett visst tillstånd just nu.


Hans Hellström på Sigma IT Consulting säger:


– Sigma är nu med och leder den största IT-revolutionen inom underhåll sedan vi fick underhållssystem på 80-talet. Med våra sensorspecialister (fd Sony Mobiles utvecklingsenhet i Lund) och vår programvara ”Sensation” har vi allt som behövs för att realisera ett effektivare underhåll med hjälp av Internet of Things och prediktiv analys.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064