23948sdkhjf

Sensor kombinerar mätteknologier

I accelerometern DuoTech från SPM Instrument förenas två av de mest använda och metoderna för tillståndskontroll: vibrationsmätning och stötpulsmätning.

Kombinationen av de patenterade mätmetoderna HD Enveloping och SPM HD ger maximal flexibilitet och möjliggör övervakning av smörjstatus och lagerkondition, där skadans hela utveckling kan följas, såväl som detektering av vibrationsrelaterade problem.


Den nya mätmetoden HD Enveloping tillför enligt företaget en ny dimension inom vibrationsmätning. Denna envelopingteknik använder patenterade algoritmer för digital signalbehandling för att i ett mycket tidigt stadium upptäcka kugg- och lagerskador. DuoTechsensorn kan också användas för traditionell vibrationsmätning för att hitta obalanser, uppriktningsfel, vibrationsproblem, bladpassagefrekvenser, drivremsproblem och lösa delar.


Noggranna fälttester har bekräftat att DuoTech har imponerande prestanda, tack vare nyttjandet av digital teknik och omsorgsfullt konstruerad mekanik. Accelerometern ger tillförlitliga avläsningar med hög mätnoggrannhet i höga och låga frekvensområden.


Den robusta designen gör den nya sensorn väl lämpad för en mängd olika industriella applikationer, inklusive i tuffa och potentiellt explosiva miljöer.


DuoTech är IEPE-kompatibel med 100 mV/g som nominell känslighet och ansluts till vanliga vibrationsingångar. Detta medför enkel integration med befintligt kablage och gör den till ett kostnadseffektivt val för ersättning av befintliga givare, med flexibilitet att välja den optimala mättekniken för en viss typ av problem eller tillämpning som en ytterligare fördel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062