23948sdkhjf

Fullutrustad värmekamera i fickformat

Nu blir det möjligt för alla att upptäcka bristfällig isolering, otäta fönster, brott i golvvärmeslingor, överhettade kontakter och mycket annat.

FLIR C2 är en liten och lättanvänd värmekamera som används för att upptäcka dolda problem i byggnader, installationer och en rad andra användningsområden. Den är lika liten och lätt som en modern smartphone, vilket gör att man alltid kan ha den med sig.


Funktionerna i C2 känns igen från företagets avancerade professionella värmekameror. Kameran klarar värmemätningar mellan -10 °C och +150 °C. Bildfältet är 45° brett. Det gör att C2 kan ta in stora delar av ett objekt även på korta avstånd. C2-modellen är utrustad med FLIRs MSX-teknik som i realtid förbättrar värmebilden genom att lägga till konturer och detaljer från en inbyggd visuell kamera. Resultatet blir en tydlig bild där det är enkelt att identifiera det man ser i värmebilden.


Värmebilden visas på en 3 tum stor inbyggd pekskärm och kan även i realtid strömmas till en dator via USB. För dåliga ljusförhållanden finns en inbyggd LED-belysning, som också kan användas som ficklampa.


Värmekameran är extremt enkel att använda. Alla funktioner sköts intuitivt via pekskärmen och med en enkel knapptryckning sparas både värmebilder, vanliga bilder och MSX-bilder samtidigt. Bilderna sparas i jpg-format.


I programvaran FLIR Tools som följer med kameran kan bilderna analyseras och bearbetas i efterhand. Programvaran kan också användas för att skapa enkel och tydlig dokumentation av mätningarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081