23948sdkhjf

Sandvik siktar på ett underhåll i världsklass

Sandvik Materials Technology har nyligen sjösatt ett 5-årigt strategiskt program för underhåll- och produktionsverksamheten. Målet är en kontinuerligt högre OEE samt att kostnadseffektivisera den totala underhållskostnaden. 

Första fasen av programmet ska ersätta de befintliga underhållssystemen på tolv produktionsenheter i Sandviken samt etablera en ny modern och mognadsanpassad plattform i form av IBM Maximo Asset management med Enfo Framstegs paketerade lösning "Hela Vägen till Värde". Paketeringen innefattar "best practices" för processer, KPI:er och en systemuppsättning som är anpassad till den nivå som verksamheten befinner sig på. Enfo har genom en analys av Underhållstrappan utgått från befintligt nuläge för att estimera rätt väg och verktyg för det önskade börläget.


Den främsta anledningen till att Sandvik valde Enfo Framsteg är att de sedan ett par år etablerat ett nytt koncept att föra in IBM Maximo. För Sandvik var det även av vikt att välkända och starka referenser bevisat att den konceptuella strukturen för ”Hela Vägen till Värde" fungerar med eftersökt effekt för verksamheten.


- Det skall bli skönt att få ett modernt underhållssystem som verkligen stöttar verksamheten. Enfo Framsteg har gjort ett gott intryck och vi har pratat med referenser som verifierar detta. Vi har ett tufft tidsschema för projektet och konceptet ”Hela Vägen till Värde” hoppas vi är lösningen på detta, säger Martin Mueller, Projektledare för underhållsprogrammet vid Sandvik Materials Technology.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078