23948sdkhjf

Fjärrövervakad avfuktning

Nordtec Instrument presenterar ett system för fjärrövervakning av avfuktningsinstallationer.

En del i systemet är Celsiview, ett lättanvänt gränssnitt för smartphone, surfplatta eller dator (Iphone eller Android spelar ingen roll). På varje rad visas namnet på varje plats som övervakas, och med aktuellt värde. Skulle något värde passera det som ställts in blir den raden markerad i rött. Det går även att sända ut larm via SMS och/eller e-post. Flera kan följa mätvärdena samtidigt, till exempel företaget som är ansvarigt för avfuktningen och fastighetsägaren.


En annan del är Celsical, ett speciellt kalibreringskoncept där den trådbundna temperatur/fuktighetsgivaren kalibreras hos Nordtec, varefter justeringsvärden och justeringspunkter anges i en databas. Dessa justeringsvärden är sedan kopplade till varje givares unika serienummer. När användaren sedan ansluter sin givare till basstationen så hämtas automatiskt justeringskurvan till just den unika givaren som anslutits, och mätvärdena som presenteras stämmer exakt. Inga manuella omräkningar behöver göras, utan det värde som visas är justerat och klart.


Det finns även möjlighet att med hjälp av en adapter koppla in styrning av exempelvis en eller flera byggfläktar. När man uppnått önskat fuktvärde stänger man helt enkelt av fläktarna på distans med hjälp av Celsiview.


Grunden i systemet är basstationen Celsicom Connect CC202, som tar emot signaler från både trådlösa och trådbundna givare. Dessa skickas vidare från basstationen via en nätverkskabel eller trådlöst via ett USB modem. Upp till 50 trådbundna och 16 trådlösa givare kan anslutas till varje Celsicom Connect basstation. Systemet mäter temperatur och fukt i första hand men kan även mäta ånghalt, daggpunkt, CO2, radon, flöde och tryck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063