23948sdkhjf

Följer upp störningar med programvara

Mastec-koncernen har valt att investera i programvaran Axxos OEE för bra beslutsunderlag för förbättringar och för att öka effektiviteten i sin produktion.

Affären är ett ramavtal som omfattar hela Mastec med enheter i Sverige och Kina.


Systemet är idag driftsatt på tre fabriker i södra Sverige och ytterligare installationer är planerade. Genom en central installation kan produktionsläget och maskinutnyttjandet på fabrikerna följas i realtid även på övergripande nivå.


- Mastec har valt att installera systemet på en gemensam databas för att nå en enhetlig lösning som underlättar integrationer och minskar genomförandetiden vid införande av Axxos OEE på nya enheter. Därigenom blir lösningen kostnadseffektiv från såväl IT- som införandeperspektiv, säger Jonas Johansson, CIO Mastec AB.


Med hjälp av systemet har Mastec nu en bra bild av hur väl de utnyttjar sina maskiner. Information som redan kort tid efter installationen har lett till förbättringar.


- Med Axxos OEE har vi också fått ett helt annat fokus på operatörsunderhåll tack vare att personalen tydligt ser kopplingen mellan att maskinen går och siffrorna, säger Lars-Erik Larsson, site manager vid Mastec Components i Ulricehamn.


Kort om Mastec AB


Mastec AB är en privatägd industrikoncern med ett flertal anläggningar i södra Sverige och en i Kina. Mastec agerar som underleverantörer i större industriprojekt. Från idé och produktutveckling till serietillverkning och montering. Mastec erbjuder skärande bearbetning i metall och plast, avancerad svetsning och bockning av plåt, men även ytbehandling och formsprutning av plast.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.144