23948sdkhjf

Strategiskt serviceavtal för SKF

SKF har slutit ett globalt serviceavtal med Floatel International AB om att leverera tjänster inom tillståndsbaserat underhåll till företagets moderna flytande logi- och serviceplattformar för underhållspersonal inom offshoreindustrin.

Floatel International vill öka serviceintervallen av styrpropellrarna (s k thrusters) som används för att hålla plattformen i position, så kallad dynamisk positionering. Genom att förlänga underhållsintervallet från fem till sju år ökar företagets flexibilitet att planera in varvsbesök och samtidigt mer flexibelt serva marknaden.


Genom att använda ett tillståndsbaserat underhåll, med utrustning och metoder som godkänns av klassningssällskapen DNV och ABS, görs förlängningen av serviceintervallet möjligt. Fördelarna med att använda ett tillståndsbaserat system är främst möjligheten att kunna möta kundens behov på tillgänglighet samt att samordna underhåll av utrustning ombord till ett varvsbesök. Genom att använda ett tillståndsbaserat system kan också kostnaderna för att demontera styrpropellrarna minskas under plattformens livslängd. Det är väldigt kostsamt att demontera en styrpropeller så genom ett förlängt serviceintervall minskas den totala kostnaden.


- Detta strategiska avtal är ett viktigt steg för SKF och vår teknologi för tillståndsbaserat underhåll inom den marina industrin, säger Anders Welin, SKF Business Engineer, i ett pressmeddelande.


Floatel Internationals toppmoderna serviceanläggningar är byggda för tuffa väderförhållanden till havs och idag opererar man fyra plattformar globalt i Nordsjön, Mexikanska Gulfen, Australien och Brasilien. Plattformarna har plats för över 400 bäddar, ett 70-tal kontorsarbetsplatser och över 2000 kvadratmeter däckyta med lyftkranar och serviceutrustning.


SKF kommer att utrusta varje thruster på plattformarna med SKF Multilog IMX-M, ett avancerat onlinesystem för övervakning av komplex roterande utrustning. Det robusta och lättanvända systemet kommunicerar också med plattformens interna kontrollsystem DCS för att tidigt signalera om vibrationer och temperaturer överstiger fastställda kontrollnivåer. All data lagras och analyseras på månadsbasis av SKFs experter via mjukvaran SKF Aptitude Observer. Rekommenderade åtgärder kommuniceras sedan till Floatel med hjälp av ett webbaserat presentationssystem, SKF.


- Genom detta globala avtal för tillståndsbaserat underhåll skapas nya möjligheter att expandera programmet att omfatta fler kritiska maskinelement i anläggningen, säger Anders Welin.


(Bild: Floatel Intl.)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141