23948sdkhjf

Ny modell för prissättning av pumpar

Beställaren bestämmer själv hur lång livslängd man vill ha och leverantören programmerar pumparna att hålla exakt den tid som beställts. Denna modell lanseras nu av en pumpleverantör.

Det handlar om Xavitech vars nya modell sägs erbjuda en
kostnadseffektiv lösning som ger flexibilitet att matcha prisbilden mot kundens faktiska behov. Priset anpassar efter den satta tidsramen.


Teknik som säkerställer lång livslängd är utmärkande för Xavitechs pumpar. Alla behöver dock inte lång livslängd och det är för att möta kundernas efterfrågan på pumpar med kortare livslängd till lägre pris som man nu sjösätter en helt ny modell för prissättning.


– Olika kunder har olika behov. Nu låter vi kunderna själva bestämma den exakta livslängd de vill ha på de pumpar de beställer och sätter priset därefter. Det betyder att man bara betalar för den tid man vill att pumpen ska fungera, säger Jonathan Grip, vd på Xavitech.


Med en prisbild kopplad till flexibel livslängd öppnas nya möjligheter att använda bolagets pumpar i fler och i andra applikationer än tidigare. För exempelvis kunder som vill byta ut pumpen vid olika serviceintervall är det optimalt att själv kunna sätta livslängden och få en mer kostnadseffektiv produkt.


Den unika tekniken och styrningen av pumpen gör det möjligt att programmera den inbyggda mikrokontrollern till önskad livslängd. Xavitech lämnar garanti på pumpen under den tidsram kunden valt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062