23948sdkhjf

Prevas i strategiskt innovationsprogram

Prevas har anslutit sig till det strategiska innovationsprogrammet för Internet of Things, IoT Sverige, där näringsliv, offentlig sektor och akademi kraftsamlar för ökad internationell konkurrenskraft och för att hitta lösningar på globala samhällsutmaningar.

– Internet of Things är ett av Prevas fokusområden. Tillsammans med övriga parters ska vi se till att resultaten från innovationsprogrammet leder till att svensk industri blir konkurrenskraftigare, säger Björn Andersson affärsutvecklare på Prevas i ett pressmeddelande.



Internet of Things, eller sakernas internet, är samlingsbegreppet för den utveckling som innebär att maskiner, fordon, gods, hushållsapparater, kläder med mera förses med små inbyggda sensorer och datorer som är uppkopplade och ger information om vad som händer.


Det strategiska innovationsprogrammet är ett långsiktigt program med stöd från Vinnova, Energimyndigheten och Formas samt organisationer från svensk industri, akademi och offentlig sektor. Idag stöds IoT Sverige av 19 partners, exempelvis ABB, Ericsson, HiQ, SICS, Prevas och Uppsala universitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095