23948sdkhjf

Vibrationsmätning från SKF till OKG

SKF har levererat handhållna dataanalysenheter för vibrationsövervakning till OKG, kärnkraftverket i Oskarshamn.

SKF Microlog ska användas av underhållspersonal vid rondering i syfte att hämta upp och analysera tillståndsdata från olika maskinelement i maskinparken. Signaler överförs därefter online till analysprogramvaran SKF Aptitude Observer som i sin tur omvandlar data till överskådliga diagnoser.


Microlog innehåller en rad förinstallerade moduler med patenterad teknologi för till exempel stöttest som avgör maskinens naturliga frekvenser, inspelningsmodul för mätning av maskiner med varierande driftsparametrar, mätning av balansnivåer och analysfunktion som identifierar eventuella resonansproblem.


Tillförlitlig mätdata är en grundförutsättning för att ta beslut om relevanta underhållsåtgärder och SKF driver en omfattande produktutveckling inom området. Både vad gäller hårdvara för mätning och insamling av vibrationsdata, samt utveckling av mjukvara för analys och systematisering av mätdata.


De individuellt anpassade koncepten för ett effektivt underhåll som SKF erbjuder, syftar till att öka prestandan, minska energianvändningen och sänka totalkostnaden i produktionsanläggningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062