23948sdkhjf

Täta läckande rör smidigt

Straub, en av GPAs leverantörer, lanserar en ny koppling kallad Rep-Flex. Denna koppling reparerar vattenrör som börjat läcka på grund av exempelvis korrosion.  Kopplingen hanterar såväl rena rörbrott som sprickor och hål i röret.

Kopplingen klarar av att sammanfoga rörbrott och sprickor som är upp till 200 mm långa. Dessa uppstår ofta av markrörelser eller korrosion. Kopplingen klarar även en offset mellan rörändarna på upp till 9 mm och en vinkelavvikelse på upp till 3 grader mellan rörändarna.


Rep-Flex kan även användas som en tillfällig rörkoppling mellan två olika material. Den kan även användas vid andra tillfällen där en snabb sammanfogning av rör krävs. Kopplingen finns i dimensionsomfånget 46 till 429 mm OD och klarar tryck upp till 16 bar. Kopplingen är tillverkad helt av rostfritt stål med packning av livsmedelsgodkänt EPDM-gummi.


Monteringen av kopplingen är enkel. Endast en momentnyckel, inga andra verktyg, behövs. Den kraftiga konstruktionen gör att man lätt kan svepa runt kopplingen runt röret och använda låset för att dra ihop kopplingen. Montaget kan även göras på rör under tryck. RepFlex kan användas på många olika typer av rörmaterial som segjärn, gjutjärn, PE, PVC, betong med flera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078