23948sdkhjf

Färgsystem som löser problem

Tikkurila Sverige lanserar nu Drytech, en serie produkter för industri, professionella målare och konsumenter. Produkterna löser problem som fukt, mögel, oljud och asbest och är uppbyggda på en unik mikroporteknologi.

Strukturella åtgärder för att komma tillrätta med fukt, mögel, oljud och asbest är ofta både tids- och kostnadskrävande. Med det nya färgsystemet kan man istället på ett enklare sätt lösa dessa typer av problem.


- Vi ser ett stort intresse för den här sortens produkter, både inom industrin, för professionella och för konsument. Det kan gälla allt från att på ett enkelt sätt lösa problem med bullerdämpning i industriella lokaler och inom skolverksamheten, till att kondensskydda parkeringshus eller kapsla in asbest i byggnader där det inte kan avlägsnas av konstruktionsmässiga skäl, säger Martin Helgesson, produktchef för Tikkurila Drytech.


Produkterna i serien är baserade på de fysikaliska processer som sker i mikroporer, såsom ackumulering och avdunstning av vatten. Den mikroporösa strukturen bryter ytspänningen för dropparna, vilket tillåter vatten att absorberas. Beläggningen släpper sedan det absorberade vattnet när den omgivande luftfuktigheten sjunker. Från funktionalitetssynpunkt är det därför viktigt att lokalerna, där dessa produkter används, är ventilerade och fukt har en chans att avdunsta från beläggningen.


I produktserien ingår lösningar för kondensskydd, GrafoTherm, asbest, AsbestGuard, mögelskydd, BioRid samt ytunderhåll, BioRid-system.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078