23948sdkhjf

Prestigeuppdrag för energibolaget Statnett

Göteborgsföretaget Novacura fortsätter att vinna mark runtom i Europa med sitt Flow-verktyg. I stark konkurrens har man vunnit en upphandling som norska, statliga energibolaget Statnett nyligen genomfört.

Statnett ska använda verktyget Flow för att bygga en mobil lösning till deras stationsunderhåll.


– Statnett har 130 tekniker som arbetar med underhåll på norska transformatorstationer och ledningsnät med hjälp av iPhone och iPad. Vårt uppdrag är att ta fram en mobil lösning som fungerar för allt periodiskt underhåll, felrapportering och andra tänkbara scenarier som kan uppstå. En viktig funktionalitet är att lösningen ska fungera även utan täckning, säger Johan Melander, VD på Novacura.


Novacura kommer att lägga till stöd för MDM, Mobile Device Management, så att det befintliga och säkra mobilsystemet som Statnett har från Mobileiron fungerar tillsammans med Flow.


Projektet har precis dragit igång och driftsättningen planeras till våren 2015 efter omfattande säkerhetstester. Efter de avtalade integrationerna kan det finnas andra processer inom Statnett, både operativa och administrativa, där det finns en förbättringspotential med Novacura Flow.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063