23948sdkhjf

Alstom underhåller fordon till Östgötatrafiken och Västtrafik

Alstom har nyligen tecknat ett nioårigt underhållskontrakt med SJ för pendel- och regionaltåg.

Det gäller Västtrafiks pendel- och regionaltåg med start i december 2015, och ett tioårigt underhållskontrakt med Arriva för Östgötatrafikens pendeltåg med start i juni 2015.


Alstom kommer ansvara för underhållet av 63 fordon från Västtrafik, varav 22 är Coradia Nordic tillverkade av Alstom. Underhållet kommer att genomföras i två depåer i Göteborg. Tågen går i trafik i Göteborgsregionen och kommer köras cirka sex miljoner km per år.


Alstom kommer också att ansvara för underhållet av 19 fordon från Östgötatrafiken, varav 13 är av modellen Coradia Nordic. Underhållet kommer att genomföras på depån i Boxholm. Tågen går i huvudsak i trafik i Norrköpingsregionen, Mjölby och Motala samt Tranås och kommer köras cirka 3,5 miljoner km per år.


Avtalen kommer att säkra arbetstillfällen i tågdepåerna i Göteborg och Boxholm under en längre tid framöver. Alstom har sedan 2011 vuxit på den svenska marknaden för tågunderhåll.


Sedan 2011 är företaget delaktigt i Sveriges största tågoperation, genom totalansvaret för underhållet av pendeltågen i Stockholm, som omfattar 135 tåg. Totalt ansvarar Alstom nu för underhållet av 219 tåg i Sverige med de nya underhållskontrakten. Alstom har underhållit tåg i mer än 20 år och har över 200 kunder världen över.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064