23948sdkhjf

De sköter Teslas laddstationer

Biltillverkaren Tesla satsar hårt på snabbladdningsstationer för sina elbilar.

Nu har företaget tecknat ett avtal med Fortum Distribution kring service och driftövervakning av sina stationer i Sverige.


Amerikanska Tesla är ett av världens hetaste företag just nu. I grannlandet Norge har försäljningen exploderat under de senaste åren, och nu hoppas biltillverkaren kunna växa rejält även på den svenska marknaden. Ett viktigt steg är att bygga upp en infrastruktur för laddning. Än så länge har Tesla satt upp 14 stationer runt om i landet, men fler är på gång.
- Snabbladdning gör det möjligt för våra kunder att resa långa sträckor och det är en viktig del av vår strategi, berättar Kristoffer Roslund, Installation Manager på Tesla Sverige.


En av laddningsstationerna finns intill E18 i Karlstad, bara några hundra meter från Fortum Distributions kontor. Där ligger driftcentralen för hela Fortums elnät, och det är också där som övervakningen av laddningsstationerna kommer ske.
- Vi har en väl uppbyggd organisation och bra system på plats. Att vi får möjlighet att hjälpa Tesla med drift och övervakning är ett viktigt steg mot att bredda vår verksamhet och hitta nya affärsmodeller, säger Jimmy Mattsson på Fortum.


Även Eltel Networks har en viktig roll i avtalet. Det är deras tekniker som kommer ta hand om service och underhåll.
- Vi är stolta att få den här möjligheten. Vi har redan bra relationer med Fortum i andra sammanhang och nu får vi dessutom chansen att arbeta med Tesla, säger Krister Adolfsson som är affärsutvecklare på Eltel Networks.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063