23948sdkhjf

ABB ansluter sig till Industrial Internet Consortium

ABB ansluter sig till det internationella samarbetet "Industrial Internet Consortium". Konsortiet har mer än 100 företag, organisationer och universitet som medlemmar och verkar för att identifiera och främja bästa praxis och robusta standarder inom området industriellt Internet.

ABB har i flera år bidragit till utvecklingen av industriellt Internet genom sina styrsystem, kommunikationsteknik och industrisensorer. Med hjälp av dessa kan kunder använda data för att optimera driften på offshoreplattformar, inom gruvindustri och robotdrift, ombord på fartyg och inom kemisk industri och pappersindustri.


ABB blir medlem i IIC från 2015 och kommer att arbeta tillsammans med andra teknikföretag för att etablera globala standarder för industriellt Internet. ABB:s mål är att säkerställa att slutanvändare verkligen får nytta av de fördelar som industriellt Internet utlovar: ökad effektivitet, minskade kostnader och högre intäkter.


Industriellt Internet återspeglar den accelererande tillämpningen av sensorer, programvara och avancerad kommunikationsteknik som ger ingenjörer tillgång till enorma volymer data från industriella system som i sin tur kan bidra till ökad effektivitet.


Industriellt Internet är kärnan i projektet Industry 4.0, Tysklands satsning för att öka datoriseringen i tillverkningsindustrin. ABB har varit direkt engagerat i att formulera visionen för Industry 4.0 och arbetar nu aktivt för att implementera det ambitiösa åtagandet.


”Industrial Internet är omdanande – det förändrar vårt sätt att arbeta”, säger Dr. Richard Soley, Executive Director för Industrial Internet Consortium. ”Industriellt Internet erbjuder nya möjligheter att minska kostnaderna, spara energi och öka effektiviteten på andra sätt.”


ABB övervakar centralt tusentals industrirobotar och har i tiotals år hjälpt energiföretag att samla in viktiga data som bidrar till att förstå elnäten kan göras säkrare och tillförlitligare. Bolaget har tusentals programvaruutvecklare som arbetar med att förbättra funktionaliteten i Industriellt Internet för att uppnå effektivare drift och snabbare svarstider.


Kombinationen av framväxande kommunikationsteknik, lägre sensorkostnader och kraftfullare datorer erbjuder idag möjligheter att samla in, utvärdera och integrera ännu mer information för att öka effektiviteten, finjustera underhållet och trimma energikostnaderna i industrianläggningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141