23948sdkhjf

Mässnyheter för massa-, pappers- och bioindustri

Adforum, arrangör av mässor för massa- och pappersindustrin, och medieföretaget Mentor Communications AB lanserar nu två nya evenemang relaterade till massa-, pappers- och bioindustri.

International Pulp & Paper Week och Bioeconomy Innovation Forum lyder namnen på de nya evenemangen som kommer att hållas på Stockholmsmässan den 24 – 26 maj 2016. De har utformats av utställarna och besökarna själva, och ska uppfylla behoven från den snabbt föränderliga skogsindustrin. Enligt kundundersökningar utförda av Adforum har många skogsindustriföretag haft en önskan om att utöka de traditionella utställningarna för massa- och pappersindustrin med ett helt nytt forum fokuserat på innovationer och produkter för biobaserade branscher.


Bioeconomy Innovation Forum kommer att fokusera på bioenergi, bioraffinering, nanoteknik, biopolymerer och andra viktiga produkter och innovationer för morgondagens skogsindustri.


– När den traditionella massa- och pappersmässan utökas med de nya evenemangen får hela


skogsindustrin en mycket stark bas att stå på, säger Adforums vd Marcus Bergström. Det finns gott om synergier mellan de olika produktgrupperna och det är dags att detta integreras i det befintliga evenemanget.


Nytillskotten kommer inte bara att fokusera på traditionella utställare och besökare från


skogsindustrin.


– Andra branschsektorer kommer också att bjudas in för att diskutera och få kunskap om produkter och möjligheter i bioindustrin. För att mixen av olika branschsektorer ska bli så bra som möjligt har Sveriges ledande mediaföretag Mentor Communications anlitats som medarrangör av evenemanget. Via sina olika publikationer (bland andra Underhåll & Driftsäkerhet) når Mentor ut till mer än en halv miljon beslutsfattare i olika branscher varje månad. Enligt de undersökningar som gjordes med skogsindustriföretagen framgår det tydligt att de vill komma i kontakt med andra branschsektorer. Vi kan erbjuda många olika möjligheter för nätverkande branscherna emellan, säger Mentor Communications vd Mikael Heinig.


De nya evenemangen kommer att innehålla de senaste trenderna och verktygen i mötesvärlden,


och syftar till att skapa effektiva affärskontakter mellan deltagarna. Förutom själva utställningen


kommer det också att finnas inspirerande konferenser, möjligheter till nätverkande samt


företagsbesök.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062