23948sdkhjf

Kraftsamling inom energieffektivisering

En avsiktsförklaring har tecknats mellan ABB Sveriges enhet för energieffektivisering och affärsområde Energitjänster hos Mälarenergi.

Den handlar om att gemensamt stärka inom energieffektivisering med målet att nå industrier där man tillsammans kan genomföra fullständiga kartläggningar och effektivisera kundernas energianvändning samt även utföra installation och lösa finansiering.


- Genom samarbetet sätter vi Västerås på kartan när det gäller energitjänster, säger Tommaso Auletta som är ansvarig för energieffektiviseringsenheten inom ABB Sverige.


- Nu har vi hela kedjan där vi erbjuder heltäckande lösningar från analys, implementering, idrifttagning, utvärdering, och finansiering till långsiktiga energiavtal. Kunderna kan genom samarbetet förvänta sig att uppnå bättre effektiviserings- och resultatmål vilket är positivt både för affärerna och miljön.


- Tillsammans har vi en helhetskompetens som är svårslagen, säger Anders Tenggren som är affärsområdesansvarig för Energitjänster hos Mälarenergi.


- Vi levererar energi och tillhörande tjänster och är duktiga på det området. ABB tillverkar produkter och är duktiga på det området. Tillsammans kan vi erbjuda ett komplett koncept för energieffektivisering i industriella anläggningar, från ax till limpa.


Båda företagen arbetar idag med konsulttjänster inom energieffektivisering, Mälarenergi framförallt inom fastighetstekniska system och ABB framförallt inom industriella processer. Genom samarbetet vidgas nu företagens möjlighet att erbjuda kunderna skräddarsydda helhetslösningar för båda områdena. I samarbetet bidrar ABB med sin konsultverksamhet inom energitjänster och energieffektivisering med speciellt fokus på industriella processer samt produkter och system. Mälarenergi bidrar med konsultverksamhet och energieffektiva lösningar samt installation och service av föreslagna åtgärder. Mälarenergi erbjuder också finansiering av dessa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14